Jurisprudentie schadeverzekeringen Beursbengel

Maandelijks wordt door Rob Meelker een artikel gepubliceerd in De Beursbengel. Hét vakblad voor de verzekeringsbranche. Hierin vindt u artikelen over verzekeringstechniek op het gebied van aansprakelijkheid, expertise, leven en pensioen, brand, preventie, transport en zorg, alsmede verwante terreinen als fiscale, sociale en andere regelgeving.

Deze maand ging het artikel over een burenruzie. In Nederland zitten inmiddels zo’n 17 miljoen mensen op elkaar gepakt. Dat leidt onvermijdelijk tot hinder. De Rechtbank Zeeland-West-Brabant kreeg hiermee ook te maken.

De rechtbank stelde vast dat gedaagden structureel (honden)poep en etenswaren gooiden naar de buurman (eiser), geluidsoverlast veroorzaakten en de woning en het perceel van de buurman bespiedden. Deze gedragingen worden als onrechtmatig aangemerkt door de rechter. De gedaagden moeten daarom de schade van hun buurman betalen, zoals het schoonmaken van de tuin en de kosten van de psycholoog. De totale schade werd berekend op basis van de maandelijkse hypotheeklast. Daarvan werd 50% genomen, omdat de tuin 50% van de totale perceeloppervlakte besloeg.

Meer weten? Lees het volledige artikel hier: Artikel Beursbengel