Ziekte en re-integratie zijn gevoelige kwesties voor werkgevers, vooral wanneer een arbeidsconflict speelt. Werknemers kunnen zich ziekmelden tijdens een conflict, wat de situatie kan compliceren. Als werkgever moet u zorgvuldig omgaan met de re-integratieverplichtingen en conflicten snel oplossen om langdurig verzuim te voorkomen. Onze advocaten arbeidsrecht staan u bij om het traject juridisch correct te laten verlopen en u te helpen voldoen aan de Wet verbetering poortwachter.

"Conflicten en ziekteverzuim vragen om een evenwichtige en juridisch correcte oplossing."

Wat valt onder ziekte en re-integratie in arbeidsrecht?

Ziekte en re-integratie betreffen de rechten en verplichtingen van werkgevers en werknemers wanneer een werknemer door ziekte niet meer kan werken. De Wet verbetering poortwachter verplicht beide partijen om alles in het werk te stellen voor een vlotte terugkeer naar werk. De werkgever moet een re-integratieplan opstellen en passende werkzaamheden aanbieden, terwijl de werknemer verplicht is mee te werken aan herstel en werkhervatting. Wanneer een conflict met de werknemer ontstaat, zoals een ziekmelding na een conflict, kan juridische hulp essentieel zijn om correct te handelen en verdere complicaties te voorkomen.

Ziekmelden door arbeidsconflict

Werknemers die zich ziekmelden vanwege een arbeidsconflict kunnen de bedrijfsvoering flink verstoren. Het is voor werkgevers belangrijk om snel in te grijpen en te beoordelen of het verzuim daadwerkelijk medisch is, of dat het onderliggende conflict de reden voor de ziekmelding is. Onze advocaten helpen u door juridisch advies te geven over hoe u deze situatie op de juiste manier aanpakt, zodat u voldoet aan de wet en toekomstige geschillen voorkomt.

Re-integratie tijdens een conflict met de werkgever

Conflicten tijdens het re-integratietraject kunnen het proces flink compliceren. De werknemer heeft recht op re-integratie, maar het conflict kan leiden tot terughoudendheid of tegenwerking van de werknemer. Het oplossen van het conflict en het herstructureren van de samenwerking is essentieel om de re-integratie succesvol te laten verlopen. Onze advocaten helpen bij het opstellen van duidelijke afspraken en begeleiden het proces om juridisch correcte stappen te waarborgen.

Ziekmelden na conflict of ontslag tijdens ziekte aanvechten

Werknemers melden zich soms ziek na een conflict, wat kan leiden tot langdurige procedures of zelfs het aanvechten van ontslag. Dit kan een zware last leggen op werkgevers. Met de juiste juridische begeleiding kan deze situatie echter beheersbaar worden. Onze advocaten zorgen ervoor dat u alle stappen volgens de wet neemt en helpen u bij eventuele geschillen of juridische acties van de werknemer.

Advocaat ziekte en re-integratie

Onze gespecialiseerde advocaten hebben uitgebreide ervaring met ziekteverzuim, re-integratie en arbeidsconflicten. Wij helpen u om te voldoen aan alle juridische verplichtingen en bieden strategisch advies om conflicten op een efficiënte en juridisch verantwoorde manier op te lossen.

Juridisch advies over ziekte en re-integratie

Heeft u te maken met een conflict tijdens ziekte of zoekt u advies over ziekteverzuim en re-integratie? Neem contact op met onze advocaten arbeidsrecht voor deskundig advies en begeleiding. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij elke stap van het proces en om te zorgen voor een juridisch correct re-integratietraject dat voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

Mediation

Een groot deel van onze specialisten zijn tevens MfN-geregistreerd mediator en kunnen in bovengenoemde situaties snel en gemakkelijk doorverwijzen naar ervaren mediators om werk-gerelateerde problemen en conflicten op te lossen en te begeleiden in de stappen in mediation om tot de gewenste oplossing te komen.

llb

Neem vrijblijvend contact met ons op

    Relevante publicaties

    Onze advocaten publiceren regelmatig over relevante onderwerpen binnen het arbeidsrecht. Lees onze publicaties om op de hoogte te blijven van veranderingen in wetgeving en praktische tips voor het omgaan met arbeidsrechtelijke uitdagingen.

    Wanneer spoor 2 inzetten?

    Wanneer spoor 2 inzetten?

    Als werkgever krijg je vroeg of laat te maken met een zieke werknemer. Een werkgever is gedurende maximaal 104 weken verplicht om zich in te zetten de zieke werknemer te laten re-integreren. In de meeste gevallen is het doel duidelijk: zorgen dat iemand weer terugkeert naar zijn of haar eigen werk. Maar wat als dat niet lukt? Dan komt spoor 2 in beeld. Wat is spoor 2 en wanneer moet je spoor 2 inzetten? Je leest er alles over in dit blog.

    Lees verder
    Situationele arbeidsongeschiktheid

    Situationele arbeidsongeschiktheid

    Werkgevers worden steeds vaker geconfronteerd met situationele arbeidsongeschiktheid, een vorm van verzuim die niet direct voortkomt uit medische aandoeningen, maar uit specifieke werkomstandigheden. Situationele arbeidsongeschiktheid is een vorm van verzuim waarbij een werknemer niet kan werken door specifieke omstandigheden op de werkplek, zonder dat er sprake is van een medische oorzaak.

    Lees verder