Dirk Engelen nieuwe partner Ondernemingsrecht

Even voorstellen..

Mijn naam is Dirk Engelen. Per 15 juni ben ik gestart als partner Ondernemingsrecht bij Marree + Dijxhoorn Advocaten en Mediators. Ik ben 38 jaar en heb ruim 12,5 jaar ervaring als advocaat in het ondernemingsrecht. Met het worden van partner heb ik een mooie mijlpaal bereikt in mijn carrière. Ik kijk al enkele weken uit naar dit moment. Ik ben ontzettend trots om aan de slag te gaan en onderdeel te worden van dit enthousiaste en professionele kantoor.

Met mijn team zal ik een brede ondernemingsrechtelijke praktijk voeren. Wij zullen dus zaken behandelen en adviseren op het gebied van vennootschapsrecht, fusies en overnames, zakelijke partnerships en (her)structureringen. Daarnaast zal het team zich bezighouden met commerciële contracten (agentuur, franchise, distributie) en advisering op het gebied van duurzaamheid en ‘ESG’ (wet- en regelgeving op het gebied van Environment, Social en Governance).

Wie ben ik buiten het werk? Ik woon samen met mijn vriendin en in mijn vrije tijd zit ik regelmatig op mijn racefiets. Ik ben daarnaast wat men wel noemt een ‘petrol head’; groot fan van autosport, en Formule 1 en Ferrari in het bijzonder. De continue zoektocht naar ontwikkeling en verbetering die de rode draad vormt binnen de Formule 1, is een belangrijke drijfveer in zowel mijn persoonlijke als mijn zakelijke leven.

Ik kijk er naar uit om met de bestaande relaties en cliënten van M+D kennis te maken, om nieuwe relaties te bouwen en onze cliënten te gaan helpen bij het verwezenlijken van hun doelen en ambities.

Dirk Engelen

Partner | Advocaat | Team Ondernemingen


T +31 (0)6 45 80 18 95 d.engelen@mend.nl