Een sterke arbeidsovereenkomst vormt de basis voor heldere arbeidsrelaties binnen uw bedrijf. Duidelijke contracten en bedrijfsreglementen voorkomen juridische problemen en zorgen voor een gestructureerde werkomgeving. Onze advocaten arbeidsrecht bieden begeleiding bij het opstellen, aanpassen en handhaven van arbeidsovereenkomsten en reglementen, zodat uw organisatie voldoet aan alle wettelijke vereisten.
Voor werkgevers is het belangrijk dat deze contracten en reglementen voldoen aan de actuele wet- en regelgeving. Goed opgestelde contracten helpen geschillen voorkomen en zorgen voor duidelijke afspraken tussen werkgever en werknemer. Onze advocaten arbeidsrecht begeleiden bedrijven bij het opstellen, aanpassen en handhaven van arbeidsovereenkomsten en reglementen. We zorgen ervoor dat uw documenten juridisch correct zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten moeten werkgevers voldoen aan de wettelijke eisen van het arbeidsovereenkomstrecht. Dit omvat afspraken over arbeidsvoorwaarden zoals werktijden, vakantiedagen en eventuele clausules. Een arbeidsovereenkomst advocaat helpt u bij het opstellen van waterdichte contracten om juridische risico’s te minimaliseren.
Bedrijfsreglementen moeten voortdurend worden bijgewerkt om te voldoen aan veranderende regelgeving en bedrijfssituaties. Denk aan verlofregelingen, gedragscodes en ziekteverzuimbeleid. Wij ondersteunen u bij het aanpassen van deze reglementen, zodat u compliant blijft met de wet en de werking van uw organisatie soepel verloopt.
Geschillen over arbeidsovereenkomsten, zoals contractbreuk of onenigheid over arbeidsvoorwaarden, kunnen uw bedrijfsvoering verstoren. Bij een juridisch conflict biedt een arbeidscontract-advocaat de nodige ondersteuning om geschillen op te lossen, met oog voor zowel de wet als uw bedrijfsbelangen.
Onze advocaten arbeidsrecht bieden uitgebreide juridische begeleiding bij het opstellen, aanpassen en handhaven van arbeidsovereenkomsten en reglementen. Wij zorgen ervoor dat uw documenten juridisch sterk zijn en voldoen aan alle vereisten, zodat uw onderneming probleemloos kan functioneren.
Met de juiste begeleiding voorkomt u juridische problemen en zorgt u voor een solide basis in uw arbeidsrelaties. Onze gespecialiseerde arbeidsadvocaten helpen u bij het opstellen en aanpassen van contracten en reglementen, zodat u voldoet aan alle wettelijke verplichtingen. U kunt vertrouwen op onze expertise om conflicten te voorkomen en de rechten van uw bedrijf te beschermen.
Wilt u advies over het opstellen of aanpassen van arbeidsovereenkomsten en bedrijfsreglementen? Onze advocaten arbeidsrecht staan voor u klaar om u te begeleiden bij alle juridische aspecten van arbeidsovereenkomsten en -reglementen. Neem contact op voor een vrijblijvend advies, en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen ondersteunen binnen het arbeidsrecht.
Neem geheel vrijblijvend contact op met Laura voor al uw vragen omtrent het contractenrecht.
Onze advocaten publiceren regelmatig over relevante onderwerpen binnen het arbeidsrecht. Lees onze publicaties om op de hoogte te blijven van veranderingen in wetgeving en praktische tips voor het omgaan met arbeidsrechtelijke uitdagingen.
Studiekostenbeding BBL-contract pedagogische medewerker, mag dat? Inleiding Sinds augustus 2022 mogen werkgevers alleen nog een studiekostenbeding afspreken met werknemers als het gaat om een opleiding die niet op grond van toepasselijk unierecht, toepasselijk nationaal recht, een collectieve arbeidsovereenkomst, of een regeling door of namens een daartoe bevoegd bestuursorgaan verplicht is. Dit is terug te vinden in artikel 7:611a van het Burgerlijk Wetboek. We zijn nu twee jaar verder, en uit de rechtspraak blijkt dat deze regel minder duidelijk is dan gedacht.
In het arbeidsrecht kunnen misverstanden en fouten grote gevolgen hebben. Een veelvoorkomende situatie is wanneer een leidinggevende een werknemer toezegt dat zijn arbeidsovereenkomst verlengd zal worden, terwijl die leidinggevende daar eigenlijk niet toe bevoegd is. Dit kan leiden tot verwarring en mogelijk zelfs juridische complicaties. In dit blog ga ik in op wat een dergelijke toezegging inhoudt, wat de gevolgen kunnen zijn en hoe zowel werkgevers als werknemers hier het beste mee om kunnen gaan.
Indien een werknemer gedurende de arbeidsovereenkomst een studie en/of opleiding volgt, kan een studiekostenbeding een rol gaan spelen. Niet voor elke studie en/of opleiding kan een studiekostenbeding rechtsgeldig overeengekomen worden. Indien dit voor de desbetreffende studie en/of opleiding wel mogelijk is, dan is het van belang dat dit beding op de juiste wijze wordt geformuleerd. De rechtspraak toont aan dat een studiekostenbeding aan strenge eisen moet voldoen. Maar wanneer voldoet een studiekostenbeding aan die (strenge) vereisten? Dat lees je in dit blog! Wel of geen studiekostenbeding?
Omdat wij ons vak verstaan, helpen we u om succesvol te zijn in uw onderneming. We hebben een sterke focus op ondernemers en geloven in langdurige samenwerkingen. In plaats van te denken in beperkingen, zoeken we altijd naar oplossingen. Daarbij blijven we nieuwsgierig en gericht op verbetering.
Stationsplein 17A
3818 LE Amersfoort
T +31 33 422 1900
M info@mend.nl