Bij arbeidsrecht draait het om het waarborgen van een gezonde arbeidsrelatie tussen werkgevers en werknemers. Conflicten over ontslag, arbeidsvoorwaarden of re-integratie kunnen grote impact hebben op uw organisatie. Onze advocaten in arbeidsrecht staan klaar om u te begeleiden bij alle arbeidsrechtelijke vraagstukken. Of het nu gaat om reorganisaties, arbeidsovereenkomsten of geschillen, wij zorgen ervoor dat u juridisch sterk staat.
Onze advocaten publiceren regelmatig over relevante onderwerpen binnen het arbeidsrecht. Lees onze publicaties om op de hoogte te blijven van veranderingen in wetgeving en praktische tips voor het omgaan met arbeidsrechtelijke uitdagingen.
In de huidige tijd is het hebben van een gedragscode, protocol of reglement (hierna: “gedragscode”) voor gewenst en ongewenst gedrag van essentieel belang. Deze regels dienen als een leidraad voor medewerkers en helpt bij het creëren van een veilige en respectvolle werkomgeving. Het definiëren van wat wel en niet acceptabel is, voorkomt misverstanden en conflicten en bevordert een cultuur van respect en professionaliteit. Maar waarom is het zo cruciaal om een die regels op schrift te hebben? Duidelijkheid en consistentie Een goed opgestelde gedragscode biedt duidelijkheid over de verwachtingen van het gedrag van medewerkers.
Hoe ga je als werkgever om met een verzoek van de werknemer tot aanpassing van de arbeidsduur? De Wet Flexibel werken geeft werknemers het recht om werkgever te vragen om hun arbeidsduur, arbeidsplaats of werktijden aan te passen. Een verzoek tot aanpassing van de arbeidsduur past bij de huidige trend in de samenleving: meer flexibiliteit en meer balans tussen werk en privé. Maar voor een werkgever kan een aanpassing van de arbeidsduur zorgen voor organisatorische uitdagingen. Kan je als werkgever dan een verzoek tot aanpassing van de arbeidsduur weigeren? Dat lees je hier!
Tien minuten voor aanvang dienst aanwezig zijn: (betaalde) arbeidstijd? Verplicht u uw werknemers om voor aanvang van hun dienst aanwezig te zijn? De vraag is of deze tijd moet worden gezien als arbeidstijd en of u over deze arbeidstijd loon verschuldigd bent. De Hoge Raad heeft hier op 13 september 2024 een oordeel over gegeven. Wat speelde er?
Omdat wij ons vak verstaan, helpen we u om succesvol te zijn in uw onderneming. We hebben een sterke focus op ondernemers en geloven in langdurige samenwerkingen. In plaats van te denken in beperkingen, zoeken we altijd naar oplossingen. Daarbij blijven we nieuwsgierig en gericht op verbetering.
Stationsplein 17A
3818 LE Amersfoort
T +31 33 422 1900
M info@mend.nl