Rob Meelker

Advocaat | Partner | Hoofd Team Verzekeringen & Aansprakelijkheid


+31 (0)6 5108 5769

r.meelker@mend.nl

Rob Meelker

Rob Meelker werkt vanaf 1997 bij Marree + Dijxhoorn en is sinds 2003 mede partner. Direct na zijn afstuderen (1982) is hij gestart als zelfstandig juridisch adviseur ten behoeve van het midden- en kleinbedrijf. Alle voorkomende kwesties heeft hij toen behandeld. Ook heeft hij destijds procesrechtelijke ervaring opgedaan. Vervolgens heeft Rob gedurende 8 jaar achtereenvolgend gewerkt bij twee verzekeringsmaatschappijen. Daar heeft hij ervaring opgedaan met de behandeling van claims van zowel de eigen verzekerden als van derden. Het behandelen van claims leidde al vrij snel naar de specialisatie letselschade. In 1992 is Rob Meelker overgestapt naar de advocatuur. Hij behaalde onder andere de Grotius Specialisatie opleiding Personenschade (LSA).

Rob leidt het Team Verzekeringen & Aansprakelijkheid en treedt voornamelijk op voor verzekeraars. In toenemende mate hebben ook ondernemers behoefte aan antwoorden op vragen rondom verhaal van schade, aansprakelijkheid, oorzakelijk verband en verzekeringskwesties. Rob Meelker kan ook daarin adequaat en doeltreffend adviseren en zo nodig procederen.

Activiteiten
Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten
Lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap
Lid van de Vereniging voor Aansprakelijkheid en Schadevergoeding
Auteur voor de rubriek Schadeverzekering van het blad De Beursbengel
Auteur van verschillende publicaties in het blad PIV-Bulletin
Docent, zowel voor in company cursussen als voor Nibe/SVV cursussen

Rechtsgebieden
Rob Meelker heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Verzekeringsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.