Judith Anema

Advocaat | Salary Partner | Hoofd Team Onderneming


+31 (0)6 5195 8811

j.anema@mend.nl

Judith Anema

Judith Anema is sinds 2003 werkzaam als advocaat bij Marree + Dijxhoorn en is sinds 1991 advocaat. Zij heeft zich toegelegd op het vennootschapsrecht, met een voorkeur voor corporate litigation. Daaronder vallen procedures bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Judith is ook betrokken bij fusies en overnames van ondernemingen. Tot haar cliënten behoren private ondernemingen uit binnen- en buitenland, familievennootschappen, DGA’s en beursgenoteerde ondernemingen. Zij geeft leiding aan het Team Ondernemingen.

Judith adviseert buitenlandse ondernemingen, die hun activiteiten in Nederland willen starten en/of uitbreiden. Judith is een aantal jaren Chairman geweest van de zogenaamde Corporate Practice Group van Eurojuris International, van welk netwerk Marree + Dijxhoorn lid is.

Door haar achtergrond als topsporter weet Judith zich als geen ander in een zaak vast te bijten, op haar doel af te gaan en niet op te geven. Een eigenschap die goed van pas komt zowel in procedures als in een overnameproces.

Activiteiten
Lid Vereniging Corporate Litigation
Lid van de Commissie van Beroep van de KNZB

Rechtsgebieden
Judith Anema heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.