Hans Jonkhout

Partner | Advocaat | Team Ondernemingen


+31 (0)6 5318 8494

h.jonkhout@mend.nl

Hans Jonkhout

Hans Jonkhout werkt vanaf 1988 als advocaat bij Marree + Dijxhoorn en is sinds 2003 mede partner. Hij is een intellectuele vraagbaak; niet alleen voor cliënten, ook voor zijn kantoorgenoten. Hans bestrijkt het liefst alle rechtsgebieden, maar zijn grote interesse ligt bij rechten van intellectuele eigendom en recht rondom informatie en communicatie. In het verlengde daarvan is hij actief in de media- en reclamewereld. Hans is specialist in het Europees recht. Hans schrijft over uiteenlopende juridische onderwerpen.

Hans heeft verschillende initiatieven ontwikkeld binnen Eurojuris International, een toonaangevend netwerk van onafhankelijke en geselecteerde advocatenkantoren. Hij was zes jaar lang voorzitter van Eurojuris Nederland, zes jaar lang President van Eurojuris International, was chairman van de “Intellectual Property Group” en medeoprichter en bestuurder van de “International Business Group” van Eurojuris International. Door deze functies heeft hij intensief aan de persoonlijke relaties kunnen bouwen binnen dit netwerk, waardoor hij u als ondernemer direct in contact kan stellen met de juiste advocaat in het buitenland.

Hans is, als vrijwilliger, bestuurslid van een groot aantal welzijns-, kinderopvang- en culturele instellingen geweest en is dat nog.

Activiteiten
Diverse bestuursfuncties Welzijnsinstellingen in Amsterdam & Gooi & Vechtstreek
Lid Eurojuris International

Rechtsgebieden
Hans Jonkhout heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Intellectueel Eigendomsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.