Alexander Steenaert

Advocaat | Partner | Team Onderneming


+31 (0)6 5384 8559

a.steenaert@mend.nl

Alexander Steenaert

Alexander Steenaert is sinds 1996 werkzaam als advocaat bij Marree + Dijxhoorn en gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, overnames, joint ventures, commerciële contracten en internationaal recht.

Alexander heeft een zeer ruime ervaring op onder meer het terrein van fusies en overnames (M&A). Zijn cliënten in deze transactiepraktijk zijn private en familieondernemingen uit binnen- en buitenland, private equity fondsen, DGA’s, managementteams en corporate investment afdelingen van grote financiële instellingen. Hij treedt hierbij op zowel aan de zijde van koper, als de verkoper of voor een deelnemende participant.

Naast zijn activiteiten in de fusie en overname praktijk is Alexander Steenaert al jarenlang adviseur van diverse ondernemers en ondernemingen. Daaronder komen opvallend veel partijen uit de professionele dienstverlening, de ICT en het vastgoed.

Alexander adviseert vele buitenlandse bedrijven, die actief zijn in Nederland. En ook Nederlandse bedrijven, die ondernemen in het buitenland. Hij kan bogen op een langjarige werkervaring en uitstekende contacten met buitenlandse advocaten van onze internationale netwerken.

Activiteiten
Vice-President executive board van Alliuris ASBL gevestigd te Brussel;
Lid van de Dutch Corporate Finance Association;
Voorzitter van de tuchtcommissie van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond